Používáním webu restauraceuvodu.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
    

Dýňové dny od 18.10.2024

18.10. - 20.10.

Dýňové dny a Halloween

 

19.10. VYŘEZÁVÁNÍ DÝNÍ od 12:00

 

Couvert 10,-

Meruňka ze zralých meruněk se sušenou meruňkou Baron Hildprandt

0,02l/ 55,-

 

Předkrm

Burrata Pugliese podávaná s dýní pečenou na olivovém oleji s šalvějí a troškou chilli, pražená dýňová semínka, míchané klíčky a kapka krémového balsamica di modena

125g/ 249,- A-7

 

Polévka

Dýňový krém s kapkou olivového oleje, nitkou sladké smetany a praženými dýňovými semínky

0,33l/89,- A-7,9

 

Hlavní chod

Podzimní dýňové kuřátko pečené na kůrčičku s dýňovou nádivkou s hrozinkami, šťouchaným bramborem s cibulkou a vlastním výpekem, dýňová sláma

750gsk/329,- A-1,3,7

 

Argentinský Rib Eye steak – 45 dní suché zrání

sypaný čerstvým barevným pepřem a maldonskou solí

S dýní gratinovanou vyzrálým sýrem se smetanou a tymiánem, omáčka demi glace z morkových kostí a hovězího krku, pečená jarní cibulka

250g/519,-     300g/579,- A-7

Křupavá kachna ¼ podávaná s dýňovým zelíčkem, karlovarským knedlíkem a přelitá vlastním výpekem

350gsk/359,- A-1,7

Filet z pražmy královské s provensálskými bylinkami, podávaný s dýňovým pyré s pečeným česnekem a mrkví a ochuceným salátkem ze žluté ředkve

100g/359,- A-1,3,4,7,9

 

Naše česká klasika

Vepřová ŠNICLA jak zástěra s troškou česneku a naším bramborovým salátem

200g/235,- A-1,3,7,9,1

Babiččina svíčková na smetaně s domácí kynutou peřinou a brusinkovým terčíkem

150g/249,- A-1,3,7,9,10

Vepřový libový vrabec s kysaným a vinným zeliskem a bramborovým knedlíkem s cibulkou

180g/229,- A – 1,3,7,10

Domácí borůvkové knedlíky, posypané tvarohem a přelité máslem

150g/199,- A-1,3,7

 

Paní domácí z dýní napekla

Dýňový dort s domácí podzimní marmeládou, krémem z mascarpone a karamelem, zdobený mrtvou hlínou a gumovými červy

1ks/149,- A-1,3,7